De Gebalanceerde Leider – “Dynamisch evenwichtig zijn”

Hoe verzoenen we efficiëntie met persoonlijk evenwicht en leiderschap, in een tijd waar alles dringend en “top priority” is ? Hoe geraken we uit deze rat race die ons steeds sneller voort jaagt… waarbij onze levenskwaliteit steeds verder achterop hinkt.

Doelgroep
Professionals die zoeken naar creatieve oplossingen om de dagelijkse druk en to do lists op een gezonde manier het hoofd te bieden. Zij hebben de fundamenten van time management al in de vingers.

Doelstelling
Maak contact met je eigen energiebron en innerlijke kracht in plaats van je te laten meeslepen in de maalstroom van panisch korte termijn denken.
Stap uit de helse druk van de “sense of urgency” en benut je vitaliteit om je doelen te bereiken.
Wil je een goede kennis van je stresspunten en die van je medewerkers verwerven? Wil je in staat zijn om stress-symptomen en hulpbronnen bij jezelf en anderen te identificeren? Wil je kunnen detecteren wanneer iemand (collega’s, familie, vrienden … jijzelf?) over de grens gaat (burn-out) of wanneer iemand onder zijn potentieel werkt (bore-out)? Dan is deze tweedaagse beslist iets voor jou.
Verwerf een energieboost door een andere manier van denken aan te nemen, door je eigen waarden en deze van je team & organisatie op één lijn te krijgen en door patronen te doorbreken.

Programma
Deelnemers gaan in de ervaring via diverse oefeningen uit de neurowetenschap en de positieve psychologie. Door pragmatisch “neen” te leren zeggen kunnen we eenvoudigweg beter “ja” zeggen. Toxische denkgewoontes en aannames worden blootgelegd om daar waar nodig, vlotjes de ‘reset’ knop te kunnen bedienen en over te schakelen naar efficiëntere gedragingen.
Verlieslatende strategieën worden met obstakels, blokkades en stresspunten aan de kant geschoven om plaats te maken voor een echte winnaarsmentaliteit.

We zullen focussen op het concept van “multiple intelligences” en in het bijzonder op de existentiële intelligentie: de vaardigheid om zich vragen te stellen over zingeving, waarden en strategische visie op middellange en lange termijn.

Aantal dagen
2 dagen

BAO Group
De methodologie van de BAO Group vindt zijn oorsprong in diverse kennisvelden. Onze aanpak focust zich op cases uit jouw dagelijkse praktijk. (zie http://www.baogroup.be)